Denken + Doen = Durven

Tijdens de training Denken + Doen = Durven wordt kinderen en jongeren geleerd de negatieve gedachten die hun angst versterken; te herkennen, uit te dagen en te vervangen door helpende gedachten. Daarnaast leren kinderen en jongeren de situaties die ze vermijden, vanwege de angst, stap voor stap weer te doen. Doordat de methode ook in een groepstraining wordt aangeboden, kunnen de jongeren steun bij elkaar vinden.

Voor wie?

De training Denken + Doen= Durven is bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar met een angststoornis (zoals paniek en angst voor bepaalde situaties of dieren). Deze methode wordt aangeboden in kleine groepjes of individueel.

Doel

Het laten verdwijnen van angstklachten.

Werkwijze

Aan kinderen jonger dan 8 jaar, wordt informatie en begeleiding aan de ouder(s) verschaft in hoe ze het kind het beste kunnen helpen. Als het kind ouder is dan 8 jaar werkt het zelf met een werkboek.

Hoe vaak en waar?

De training Denken + Doen = Durven bestaat uit 12 sessies voor het kind, waarvan 3 gedeeltelijk met ouders. Daarnaast zijn er nog 3 ouderbijeenkomsten. Deze vinden plaats op de polikliniek.