Doe-Praatgroep 12-15 jaar KOPP

Wat is KOPP?

KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. We geven individuele begeleiding thuis aan ouders en kinderen, hebben oudercursussen en voor jongeren van jouw leeftijd hebben we de pubergroep.

En hoe gaat het nu met jou?

Leven met een vader of moeder met psychische problemen of een verslaving is niet altijd gemakkelijk. Veel jongeren maken periodes door waarin de situatie thuis hen onzeker maakt, verdrietig, boos of angstig. Ook blijkt dat veel kinderen hebben geleerd om voor hun vader of moeder te gaan zorgen. Wat je zelf wilt heb je steeds meer aan de kant gezet en reacties uit de omgeving kunnen je onzeker of verdrietig maken. Vaak gaat er thuis veel aandacht naar de problemen van je vader of moeder, terwijl je nu zelf in een leeftijd bent waarin er veel verandert. Je bent bezig volwassen te worden en dat kan ook onzekere gevoelens geven.

De Doe-Praatgroep

De pubergroep komt acht keer bij elkaar en iedere bijeenkomst duurt anderhalf uur. Vooraf en achteraf is er ook een ouderbijeenkomst waarin aan ouders uitleg gegeven wordt over de pubergroep. Ook kunnen ouders met elkaar praten over problemen die ze tegenkomen in de opvoeding door hun psychische problemen of verslaving.

In de acht bijeenkomsten van de pubergroep gaan we met elkaar in gesprek over ervaringen, maar ook leuke, ontspannende dingen met elkaar doen en is er één bijeenkomst waarbij een psychiater wordt uitgenodigd waar je ook al je vragen aan kwijt kunt.