Fact Jeugd

Het is normaal om soms even niet lekker in je vel te zitten. Maar als je hier een langere tijd last van hebt, kan dit erg ingrijpend zijn. Je voelt je bijvoorbeeld somber of angstig en kunt niet met de emoties omgaan. In zo’n periode ben je misschien vaker boos, zoek je grenzen op, ben je vatbaarder voor groepsdruk of trek je jezelf juist terug. Misschien drink je alcohol, gebruik je drugs of ga je gokken om tijdelijk rust in je hoofd te krijgen of de zorgen te vergeten.
Ook je ouders, vrienden en docenten merken dat er iets aan de hand is, maar weten ook niet waar het vandaan komt.

FACT Jeugd Fryslân is er voor jou

Weet dat je er niet alleen voor staat. FACT Jeugd Fryslân is er speciaal voor jou. De hulpverleners die in dit team werken, gaan samen met jou kijken naar jouw situatie en hoe je je weer beter kunt voelen. Ook helpen we je ouders en je gezin om samen te kijken hoe de situatie thuis weer kan verbeteren.

Het team

Het team van FACT Jeugd Fryslân helpt je met je problemen. Samen werken we aan je herstel, waardoor je meer grip krijgt op je leven. Het team werkt zoveel mogelijk in jouw eigen woonomgeving en stemt zorg af met andere organisaties en school, wanneer dat nodig is.

De werkwijze

Je krijgt één vast aanspreekpunt. Dit is een hulpverlener die zorg (begeleiding en behandeling) coördineert. Naast je aanspreekpunt staat een heel team van hulpverleners die ingezet kunnen worden om jou te helpen. De juiste zorg We willen dat je je leven weer kunt oppakken. Met vriendschappen, school en werk. We doen dit door aan de slag te gaan met verschillende therapieën die helpen je klachten te verminderen. We zijn er voor je als het nodig is.