Vier organisaties tekenen samenwerking Friesland Spoed Jeugd

27 juni 2012

Op maandag 25 juni ondertekenden de vier bestuurders van Bureau Jeugdzorg Friesland, Jeugdhulp Friesland, Kinnik kind en jeugd GGZ en Tjallingahiem de samenwerkingsovereenkomst ‘Friesland Spoed Jeugd'. Met dit initiatief willen de organisaties ervoor zorgen dat kinderen en jongeren met psychiatrische en opvoedings- en gedragsproblematiek en hun ouders of verzorgers snel de juiste spoedeisende hulp krijgen wanneer dat nodig is.

Voorheen organiseerden de vier organisaties allen een eigen aanbod bij spoedsituaties. Zij gaan nu gezamenlijk de spoedeisende hulp voor kinderen en jongeren in Friesland aanbieden. Concreet betekent dit dat er vanuit een centrale voordeur met een snelle doorschakeling naar de spoedeisende hulpverlening van de verschillende deelnemende organisaties wordt gewerkt. Deze gezamenlijke toegang leidt tot een versnelling in het bieden van de juiste hulp, omdat al vanaf binnenkomst van de melding gekeken wordt bij welke organisatie het kind of de jongere het beste geholpen kan worden. Friesland Spoed Jeugd is een initiatief dat vanuit Provincie Fryslan, de overheid, maar ook de zorgverzekeraar wordt aangemoedigd. Samenwerking tussen zorgorganisaties is een speerpunt voor deze verschillende partijen.

Op dit moment kunnen nog geen aanmeldingen worden gedaan bij Friesland Spoed Jeugd. De verwachting is dat per oktober gestart gaat worden. Daarover volgt voor de start meer informatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht