Studenten organiseren ‘Gezonde Week’ voor Kinnik

20 maart 2014

Vier studenten van het CIOS in Heerenveen organiseren in de week van 17 tot 21 maart de ‘Gezonde Week’. Waarom is gezondheid, goede voeding en hygiëne zo belangrijk? Deze vraag en thema’s staan gedurende de hele week centraal.

De ‘Gezonde Week’ is een examenopdracht van de studenten die momenteel stage lopen bij Kinnik en MindUp. Het initiatief is opgezet om cliënten bewust te maken van het belang van gezond leven. Daarnaast willen de studenten de cliënten bijbrengen hoe zij dit in het dagelijks leven kunnen doen. Dit doen de studenten in samenwerking met de cliënten door samen boodschappen te doen en met elkaar te koken.
Elke avond zijn er verschillende sportactiviteiten waar de cliënten aan kunnen deelnemen, zoals zwemmen, hardlopen of zaalvoetbal. De studenten willen op deze interactieve manier de cliënten kennis laten maken met nieuwe sporten.

Naast gezondheid is ook hygiëne een belangrijk thema in de ‘Gezonde Week’. De studenten willen de cliënten bijbrengen hoe ze bewust om kunnen gaan met hygiëne, zoals douchen, handen wassen, schone kleren aantrekken en wat het belang hiervan is.

Het doel van de ‘Gezonde Week’ is niet alleen bewustwording creëren bij de cliënten, maar ook bij de groepsleiding van Kinnik en MindUp. Zij hebben de dagelijkse leiding en kunnen hun kennis overdragen aan de cliënten.

« Terug naar nieuwsoverzicht