Orthopedagogen ingezet als praktijkondersteuner huisartsenzorg – jeugd

10 april 2015

Op 8 april 2015 is de kick-off gegeven voor de pilot POH-Jeugd in Leeuwarden. Door het zetten van de handtekeningen zijn de afspraken bevestigd tussen de gemeente Leeuwarden, drie gezondheidscentra in Leeuwarden en Kinnik, kind en jeugd GGZ.

Lydeke Groen en Esther Leijstra, beiden orthopedagoog bij Kinnik, zullen het komende jaar elk een dag in de week als POH - Jeugd de huisartsenpraktijk gaan versterken.

Lydeke en Esther zullen zich enerzijds richten op kinderen met psychische klachten en deze kinderen samen met de ouders gaan begeleiden en behandelen in de huisartsenpraktijk. Anderzijds zullen zij zich inzetten om het netwerk dat zich richt op de kinder- en jeugdzorg te inventariseren en op te bouwen.

De financiering van deze pilot is uniek omdat deze niet plaatsvindt door de zorgverzekeraar maar door subsidie van de gemeente Leeuwarden die vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor de jeugdzorg . Door kinderen met psychische klachten eerder te behandelen en een betere samenwerking tussen betrokken partijen hoopt de gemeente Leeuwarden een hoop leed en geld te kunnen besparen.

Lydeke en Esther staan te trappelen van ongeduld: ‘Wij hebben er ontzettend veel zin in!’

« Terug naar nieuwsoverzicht