Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al eens gesteld. Daarom hebben wij deze vragen en antwoorden op deze website gezet, zodat je eerst kunt nagaan of je vraag hiermee beantwoord wordt. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen naar Kinnik doorverwezen worden door de huisarts of Bureau Jeugdzorg. Heeft uw kind volgens u hulp nodig? Raadpleeg dan de huisarts.

Kan ik een herhalingsrecept van mijn medicatie krijgen?

Een herhalingsrecept is alleen via uw eigen behandeld arts aan te vragen. Wij adviseren u contact met hem/haar op te nemen.

Kan ik mijn afspraak verzetten?

Graag horen wij 24 uur van te voren van u of een afspraak niet door kan gaan. Een afspraak maken of wijzigen kan dat via het afsprakenbureau.

Kan ik mijn familielid op de kliniek bezoeken?

Uiteraard kunt u uw familielid bezoeken in de kliniek. Hiervoor willen wij wel graag dat u een afspraak maakt.

Mag ik het dossier van mijn kind inzien?

Ouders of verzorgers (die wettelijke voogd zijn) met een kind onder de zestien jaar hebben inzage in het dossier van hun kind. Bij jongeren boven de zestien jaar mogen ouders het dossier alleen inzien als de jongere daar toestemming voor heeft gegeven. Meer over dossier en rechten.

Zijn er nog vacatures?

Op dit moment zijn er weinig vacatures binnen de hele ggz-sector. Dat geldt ook voor Kinnik. Alleen voor zeer specialistische functies, zoals psychiaters en verpleegkundig specialisten, komen nog wel eens vacatures voor. Alle vacatures zijn te vinden via www.ggzfriesland.nl/vacatures

Zijn er bij Kinnik stageplekken?

Aanvragen voor stageplekken verlopen via het stagebureau. Het stagebureau kun je bereiken door te mailen naar stagebureau@ggzfriesland.nl.

Wil Kinnik meewerken aan studieopdrachten, interviews, rondleidingen, projecten en onderzoeken?

We kijken per vraag wat we voor bijdrage kunnen leveren. Voor meer informatie stuur je een e-mail naar info@kinnik.nl.