Veranderingen jeugdzorg

U heeft vast gehoord dat vanaf 1 januari 2015 de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg. De huidige Wet op de Jeugdzorg (2005) wordt vervangen door een nieuwe Jeugdwet. De berichten in de media hierover zijn niet altijd positief. Misschien heeft u daardoor zorgen? Kinnik wil u zo goed mogelijk informeren, zodat u wegwijs kunt worden in het nieuwe jeugdzorgstelsel.

Samenwerking met gemeenten

Wat voor u belangrijk is om te weten is dat Kinnik zorg blijft bieden aan kinderen en jongeren in Friesland. Medewerkers van Kinnik voeren al lange tijd, in samenwerking met andere jeugdzorgaanbieders, overleg met de verschillende gemeenten in Friesland. Kinnik is een gecertificeerde instelling met medewerkers die geregistreerd zijn. Kortom: Kinnik blijft!

Voorbereidingen in volle gang

De zogenaamde transitie van de jeugdzorg gaat gepaard met veranderingen. Zowel bij gemeenten als bij Kinnik (en andere zorgaanbieders) wordt hard gewerkt. Hoe het er exact uit komt te zien, is nog onduidelijk. Dat weten we pas als de gesprekken met de gemeenten volledig zijn afgerond. De verwachting is dat hierover eind november meer duidelijk wordt.