Cliëntenraad

Kinnik vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren mee kunnen praten over de behandeling en andere zaken. Zij weten als geen ander hoe de zorg eruit ziet en wat er voor goede zorg nodig is. Kinnik heeft daarom een cliëntenraad, waarin kinderen en jongeren van alle leeftijden vertellen wat ze vinden.

Wij hebben momenteel een vacature voor de Cliëntenraad. Klik hier voor meer informatie.

De wet WMCZ

De Wet Medezeggenschap Cliënten van Zorginstellingen (WMCZ) is de basis voor de Cliëntenraad. In deze wet staan de rechten van cliënten en dus van de kinderen en jongeren die bij Kinnik een behandeling krijgen. Ze hebben recht op goede informatie over de behandeling. Maar ze mogen ook adviseren over plannen binnen Kinnik.

Hoe ziet de raad eruit?

De totale Cliëntenraad bestaat uit minimaal 3 en maximaal 12 leden. We proberen uit alle leeftijdscategorieën kinderen en jongeren enthousiast te maken voor de cliëntenraad. Zijn er meer cliënten dan plaatsen in de Raad dan worden er verkiezingen georganiseerd. Kinderen en jongeren kunnen voor korte of lange tijd in de cliëntenraad zitten.

Wat doet de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad komt op voor de belangen van de kinderen en jongeren. Ze vertegenwoordigen de groep die bij Kinnik in behandeling is. Namens de groep geven ze aan hoe de behandeling beter kan en adviseren over plannen. Cliëntenraden behandelen geen individuele klachten van cliënten. Hiervoor kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht bij één van de medewerkers of de klachtencommissie.

Leerzaam

Voor kinderen en jongeren is deelnemen aan de cliëntenraad erg leerzaam. Je leert er onder meer om naar elkaar te luisteren, te vergaderen, voor je mening uit te komen, te organiseren, plannen, het uitvoeren van afspraken, gesprekken voeren, verslagen maken, een website bijhouden, postbehandeling, archiveren, contact onderhouden met anderen, een begroting opstellen, excursies naar andere instellingen organiseren etc.

Contact

Cliëntenraad Kinnik
voorzitter: Robin Wouda
telefoonnummer : 06 - 30166954
E-mail: cr.kinnik@ggzfriesland.nl