Ontevredenheid of klacht

 Het kan gebeuren dat een kind, jongere, ouder of verzorger niet tevreden is over de behandeling. Bijvoorbeeld omdat ze de keuzes van de hulpverlener niet terecht vinden of omdat in het contact met Kinnik dingen mis zijn gegaan. 

 

Oplossing

Een kritische vraag, ontevreden of een klacht? Het is belangrijk dat we dit zo snel mogelijk weten. Zo kunnen we samen op zoek naar een oplossing en voorkomen we dat de onvrede steeds groter wordt. Een klacht kan op verschillende manieren met ons worden besproken.

We raden aan om eerst in gesprek te gaan met de medewerker over wie de klacht gaat. Is dat lastig, dan kan de klacht besproken worden met de leidinggevende. Ook familie en naasten kunnen ons laten weten waarover ze niet tevreden zijn. Lukt het niet om het te bespreken, dan zijn er nog andere mogelijkheden om een klacht kenbaar te maken.

 

Klachtenregeling 

De klachtenregeling van GGZ Friesland, waarvan Kinnik een onderdeel is, geldt ook voor Kinnik. Lees op de website van GGZ Friesland vindt u meer informatie over het indienen van een klacht. Deze informatie vindt u ook in de folder ‘Een kritische vraag, ontevreden of een klacht?’