...Boos

Misschien heb jij soms zin om heel hard te slaan of te schreeuwen. Of wil je dingen stuk maken omdat je heel erg boos bent. Dat je boos wordt, kan door veel dingen komen.

Je kunt bijvoorbeeld boos worden op een vriendje die je speelgoed afpakt. Of je wordt boos als je iets niet eerlijk vindt. Maar je kunt ook boos worden als je eigenlijk verdrietig of alleen bent. Omdat je niet goed weet hoe je op een andere manier iets aan iemand kunt vertellen.

Boos op andere kinderen 
Als jij boos bent is dat voor andere kinderen niet leuk. Je doet ze misschien pijn of maakt ze aan het huilen. De juf of meester wordt weer boos op jou. Dan word je misschien uit de klas gezet of je krijgt straf. 
Maar het kan ook best zo zijn dat je heel boos bent op jezelf. Je vindt bijvoorbeeld dat je dingen niet goed doet. Dan ben je boos omdat het op school niet goed gaat of omdat iets anders niet lukt.

Boos op jezelf
Het kan ook best zo zijn dat je heel boos bent op jezelf. Je vindt bijvoorbeeld dat je dingen niet goed doet. Dan ben je boos omdat het op school niet goed gaat of omdat iets anders niet lukt.

Boos thuis
Ook thuis kan jouw boosheid voor ruzie zorgen. Heb jij wel eens je broertje of zusje een klap gegeven of uitgescholden? Misschien weet papa of mama dan ook niet goed wat ze moeten doen. Van al die ruzie wordt niemand blij. Daarom is het belangrijk om er iets aan te doen.

Kinnik helpt je!
Kinnik wil je leren wat je moet doen als je erg boos wordt. Je kunt een rustig plekje opzoeken of een keer tot tien tellen. En zo zijn er meer trucjes. Bij Kinnik kun je daar alles over leren.